Magamról

Saját fotó
Hungary
Egy kedves barátnőm ötlete a "Házias Ízek" címe,úgy döntöttem, hogy amit remekelek megosztom veletek. Amit megtanultam-megfőztem és sütöttem-lefényképeztem-feltöltöttük. Saját képeim vannak fent.

Befőzés ezerrel

Itt a nyár! Mint a szorgalmas hangya én is gyűjtögetek télire. Spájzolok, mint a hörcsög. Kezdtem a befőzést eperrel azaz eperdzsemet és szörpöt készítettem. Aztán jött a meggy szezon. Öcsémtől kaptam egy csomó meggyet ebéd időre hoztam hozzám mert addigra leszedte én meg elraktam lett 30 üveg meggye befőtem, 8 kis üveg meggy lekvárom, és kompót is lett. Leszedte a párom a mi meggyünket is azt nyersen raktam el.

meggydzsem: 3:1 tartósító szer, kimagvalt meggy és ledarálva, 1 kg cukor és jöhetett a főzés amikor jó sűrű lett lezártam a gázt és steril üvegekbe raktam lezártam és 5 percre fejre állítottam, aztán elpakoltam őket száraz dunsztba.
nyersen elrakva: befőttes üveggel adagoltam azaz magvaltam a meggyet a befőttesüvegbe és tálba öntöttem. Nekem 10 üveggel lett, ez lesz majd sütikbe. Ahány üveg meggy annyi kis kávés kanál szalicil és 1 kg cukor ezt jól elkevertem és kb két napig pihent letakarva de idő közönként megkell keverni. Steril üvegekbe rakosgattam egy merőkanál vagy fél merőkanállal egy kis levet raktam rá. A tetejére késhegyni szalicil és lezárom végleges helyére raktam. A levéből kimértem a fél literes pálinkás üvegbe a tetejére szalicil lezártam és télen jó lesz meggyszörpinek. Nyersen ugyanígy elraktam csak nem magoztam ki.Abból is lett 10 üveg ami megmaradt meggy leves meggykompót lett.











zöldbab nyersen sós víz forralása



sárgadinnye lekvár főzése