A meggylevet felforralom és besűrítem a vízzel hígított keményítővel és hozzá keverem a leszűrt meggyeket. Félre teszem.
Mákos piskóta: 6 tojás,8dkg cukor, 1cs vaníliás cukor,6dkg liszt, 6dkg darált mák, 4dkg vaj
A tojásokat szét választom a fehérjébe csipet só és keményre verem. A tojások sárgáját a két fajta cukorral fehéredésig keverem és hozzá adom a lisztes-mákos keveréket és az olvasztott vajat végül óvatosan hozzá keverem a habot.
Kivajazom a palacsinta sütőt és 1/4 részét bele öntöm és kis lángon megsütjük aztán óvatosan megfordítom. Amikor kész tányérra rakom és azonnal megtöltöm a meggy töltelékkel. Aztán kimérem a következő 1/4-det és sütöm, megtöltöm és így tovább.
Porcukorral megszórni és az igazi még hozzá a vanília fagyi gombócokkal tálalni.
Mákos piskóta meggyel tőltve |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése